Menu

W Art Restauracji w Krakowie czeka na Państwa starannie opracowane autorskie menu degustacyjne składające się z niezwykle wykwintnych i aromatycznych dań przygotowanych z naturalnych, sezonowych składników. Dzięki wykorzystaniu nowatorskich technik oraz nowoczesnych metod przygotowywania potraw możemy Państwu zaoferować dania kuchni polskiej w nowym wydaniu! Serdecznie zapraszamy.

 

Antonius Caviar

 

bliny / wiejska śmietana / jajko przepiórcze

 

Siberian 5* 30 g - 290 zł

Siberian 5* 50 g - 490 zł

Oscietra 5* 30 g - 330 zł

Oscietra 5* 50 g - 550 zł

 

Ostrygi Fine de Claire

Dostępne od czwartku do niedzieli

z cytryną - 25 zł/szt.

a’la Rockefeller - 29 zł/szt.

 

***

Menu degustacyjne - 350 zł

Amuse Bouche

 

 

Tatar wołowy
/ pikle / mus z borowików / oliwa lubczykowa

 

Foie Gras
/ creme fraiche / broszka / figa / rabarbar

 

Chłodnik z ananasa
/ bazylia / kruszonka z boczku / granita z maślanki / kalafior romanesco

 

 

Intermezzo

 

 

Karmazyn
/ kalafior / brokuły / ogórek kiszony

 

Comber z sarny
/ puree topinambur / jarmuż / boczniaki / jeżyny

 

Pre - dessert

 

 

Creme brule
/ owoce / prażony słonecznik

 

Petit Four

 

 

Wine Pairing Standard - 350 zł

 

Wine Pairing Premium - 450 zł

 

 
 

Przystawki

 

Kopytka z dynią
orzechy włoskie / kasztany / oliwa truflowa / pieczarki portobello

59

Tatar wołowy
pikle / mus z borowików / oliwa lubczykowa

63

Kaszanka w cieście filo
/ żel jabłkowy z trawa żubrową

53

Pierogi z sarną
/ batat / jagody / rozmaryn

61

Foie gras
/ creme fraiche / broszka / figa / rabarbar

91

Zupy

 

Chłodnik z ananasa
/ bazylia / kruszonka z boczku / granita z maślanki / kalafior romanesco

44

Consome rybne
/ estragon / warzywa okopowe / pomidory

53

Zupa cebulowa
/ chałka / ser taleggio / szynka dojrzewająca 

51

Dania główne

 

Boczek
/ fondant ziemniaczany / sos z piwa porter /majonez wędzony

81

Pierś kaczki
/ dynia puree / sos pomarańczowy / młoda marchew

86

Karmazyn
/ asiette z kalafiora / dziki brokuł / sos z kiszonego ogórka

93

Polędwica wołowa
/ asiette ze szparagów / sos holenderski

139

Policzki wołowe
/ puree chrzanowe / cebula perłowa / szpinak

89

Rissotto słonecznik
/ szparagi / pasta truflowa / chips skorzonera 

69

Comber z sarny
/ puree topinambur / jarmuż / boczniaki / jeżyny

149

Sałatki

 

Sałatka z kozim serem
/ liście botwiny / figa / chałka / kalarepa / balsamiczny winegret

57

Selekcja serów
/ konfitura czerwonej cebuli / krakersy / owoce / orzechy

69

Carpaccio z Łososia
/ kapar / mango / burak / oliwa z koperku / żel Yuzu

59

Carpaccio wołowe
/ rukola / majonez truflowy / ponzu

 

61

Desery

 

Ptyś
jabłko / lody maślane z cynamonem / kruszonka orzechowa / crème chantilly

33

Sernik
/ żelka truskawkowa / perły z prosseco / lody biała czekolada z matcha

42

Creme brule
/ owoce / prażony słonecznik 

37
   

To nasza przyjemność gościć Cię w Art.

Smacznego!

***

Menu degustacyjne serwowane jest tylko dla całego stolika. Ostatnie zamówienia przyjmujemy do godz. 22:00.

***

Informujemy również, że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywołać reakcje alergiczne: orzechy, skorupiaki, mleko, gluten, alkohol oraz inne mniej uczulające składniki. W celu uniknięcia reakcji alergicznej prosimy o poinformowanie kelnera o swoich alergiach.

***

Napiwek zwyczajowo przyjęty w wysokości 10% nie jest wliczony w cenę i zostanie dodany do Państwa rachunku.
Napiwek ma charakter dobrowolny.

Cennik ważny od dnia 12.05.2023.

Conciergeonline.com Sp. z o.o. Sp. K.