Menu

W Art Restauracji w Krakowie czeka na Państwa starannie opracowane autorskie menu degustacyjne składające się z niezwykle wykwintnych i aromatycznych dań przygotowanych z naturalnych, sezonowych składników. Dzięki wykorzystaniu nowatorskich technik oraz nowoczesnych metod przygotowywania potraw możemy Państwu zaoferować dania kuchni polskiej w nowym wydaniu! Serdecznie zapraszamy.

 

Antonius Caviar

bliny / wiejska śmietana / jajko przepiórcze

Siberian 5* 30g - 290 zł
Siberian 5* 50g - 490 zł

Oscietra 5* 30g - 330 zł
Oscietra 5* 50g - 550 zł

Biała trufla 1g - 64 zł
Czarna trufla 1g - 26 zł

 

Ostrygi Fine de Claire

O dostępność zapytaj obsługę

- z cytryną 25 zł / szt.
- a’la Rockefeller 29 zł / szt.

***

Menu degustacyjne 350zł

Amuse Bouche

Tatar wołowy
majonez truflowy / grzyby shimeji / chrust z ziemniaka / oliwa lubczykowa

Foie Gras
koniak / racuch jabłkowy / wiśnia w porto / konfitura jabłkowa

Cappuccino z borowików
kasztany / piana z koziego sera

 

Intermezzo

Dorsz
/ warzywa w emulsji maślanej / sos béarnaise / gratin ziemniaczane

Comber z sarny

/ kopytka z czosnkiem niedźwiedzim / jarmuż / boczniaki / jeżyny

 

Pre - dessert

Autorski tort bezowy

 

Petit Four

Wine Pairing Standard - 320zł
Wine Pairing Premium - 450zł

 

Przystawki

 

Carpaccio z Łososia Jurajskiego
kapar / mango / burak / oliwa z koperku / żel Yuzu

48

Pâté cielęce
puder z palonego masła / gruszka w miodzie gryczanym / żel porto / chałka

34

Tatar wołowy
majonez truflowy / grzyby shimeji / pikle / chrust z ziemniaka / kapar / oliwa lubczykowa / gorczyca

54

Foie Gras
koniak / racuch jabłkowy / wiśnia w porto / konfitura jabłkowa / oliwa majerankowa

 

89

Selekcja serów od Kaszubskiej Kozy
miód Skarby Roztocza / konfitura z moreli / krakersy / owoce sezonowe / orzechy / pieczywo

 

59

Pierogi z sarniną
porzeczka / rozmaryn / lazur / dynia

 

69

Zupy

 

Cappuccino z borowików
kurki / kasztany / piana z koziego sera

32

Krab Softshell
bulion z owoców morza / marchew / siano z pora / oliwa miętowa z chilli

49

Żurek
jajko przepiórcze / boczek / Crème fraîche/ batat / lubczyk

34

Dania główne

 

Dorsz
warzywa w emulsji maślanej / sos béarnaise / gratin ziemniaczane / pomidory koktajlowe

89

Polędwica wołowa
risotto ze słonecznika / groszek zielony / demi glace / skorzonera / szalotka / marchew

129

Comber z sarny
kopytka z czosnkiem niedźwiedzim / jarmuż / boczniaki / jeżyny

139

Kopytka
dynia / orzechy włoskie / kasztany/ oliwa truflowa / pieczarki portobello

59

Połówka pieczonej kaczki
ziemniak z ognia w soli morskiej i rozmarynie / czerwona kapusta w winie i żurawinie / sos czekoladowy / puder z tłuszczu kaczki

99

Châteaubriand a’la minute
sos béarnaise / ziemniak truflowy / skorzonera

 

299

Sałatki

 

Kozi ser
rukola / liście botwiny / figa / chałka / kalarepa / balsamiczny winegret

49

Wędzona pierś z kaczki
mix sałat / gruszka / burak marynowany / winegret malinowy / orzech laskowy

 

49

Desery

 

Ptyś
jabłko / lody maślane z cynamonem / kruszonka orzechowa / crème chantilly

23

Brownie
namelaka / marakuja / oliwki / ser brunost / złoto

33

Autorski tort bezowy

34

To nasza przyjemność gościć Cię w Art.

Smacznego!

***

Menu degustacyjne serwowane jest tylko dla całego stolika. Ostatnie zamówienia przyjmujemy do 21.30.

***

Informujemy również, że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywołać reakcje alergiczne: orzechy, skorupiaki, mleko, gluten, alkohol oraz inne mniej uczulające składniki. W celu uniknięcia reakcji alergicznej prosimy o poinformowanie kelnera o swoich alergiach.

***

Restauracja czynna:
13.00 - 23.00

Napiwek zwyczajowo przyjęty w wysokości 10% nie jest wliczony w cenę i zostanie dodany do Państwa rachunku.
Napiwek ma charakter dobrowolny i jeżeli nie jesteście Państwo zadowoleni z obsługi prosimy o jego nie płacenie.

Cennik ważny od dnia 12.08.2022.

Conciergeonline.com Sp. z o.o. Sp. K.