Menu

W Art Restauracji w Krakowie czeka na Państwa starannie opracowane autorskie menu degustacyjne składające się z niezwykle wykwintnych i aromatycznych dań przygotowanych z naturalnych, sezonowych składników. Dzięki wykorzystaniu nowatorskich technik oraz nowoczesnych metod przygotowywania potraw możemy Państwu zaoferować dania kuchni polskiej w nowym wydaniu! Serdecznie zapraszamy.

 

Antonius Caviar

bliny / wiejska śmietana / jajko przepiórcze

Siberian 5* 30g - 290 zł
Siberian 5* 50g - 490 zł

Oscietra 5* 30g - 330 zł
Oscietra 5* 50g - 550 zł

 

Ostrygi Fine de Claire

Dostępne od czwartku do niedzieli

- z cytryną 25 zł / szt.
- a’la Rockefeller 29 zł / szt.

***

Menu degustacyjne 350zł

Amuse Bouche

Tatar wołowy
majonez truflowy / grzyby shimeji / chrust z ziemniaka / oliwa lubczykowa

Foie Gras
koniak / racuch jabłkowy / wiśnia w porto / konfitura jabłkowa

Cappuccino z borowików
kasztany / piana z koziego sera

 

Intermezzo

Sum
/ kalafior/ brokuły / ogórek kiszony

Comber z sarny

/ kopytka z czosnkiem niedźwiedzim / jarmuż / boczniaki / jeżyny

 

Pre - dessert

Brownie

/ namelaka / marakuja / oliwki / ser brunost / złoto

Petit Four

Wine Pairing Standard - 320zł
Wine Pairing Premium - 450zł

 

Przystawki

 

Carpaccio z Łososia Jurajskiego
kapar / mango / burak / oliwa z koperku / żel Yuzu

59

Pâté cielęce
puder z palonego masła / gruszka w miodzie gryczanym / żel porto / chałka

44

Tatar wołowy
majonez truflowy / grzyby shimeji / pikle / chrust z ziemniaka / kapar / oliwa lubczykowa / gorczyca

59

Foie Gras
koniak / racuch jabłkowy / wiśnia w porto / konfitura jabłkowa / oliwa majerankowa

89

Selekcja serów od Kaszubskiej Kozy
miód Skarby Roztocza / konfitura z moreli / krakersy / owoce sezonowe / orzechy / pieczywo

69

Pierogi z sarniną
porzeczka / rozmaryn / lazur / dynia

59

Zupy

 

Cappuccino z borowików
kurki / piana z koziego sera

37

Krab Softshell
bulion z owoców morza / marchew / siano z pora / oliwa miętowa z chilli

53

Żurek
jajko przepiórcze / boczek / Crème fraîche/ batat / lubczyk

39

Dania główne

 

Sum
kalafior/ brokuły / ogórek kiszony

89

Polędwica wołowa
risotto ze słonecznika / groszek zielony / demi glace / skorzonera / szalotka / marchew

139

Comber z sarny
kopytka z czosnkiem niedźwiedzim / jarmuż / boczniaki / jeżyny

149

Kopytka
dynia / orzechy włoskie / kasztany/ oliwa truflowa / pieczarki portobello

69

Połówka pieczonej kaczki
ziemniak z ognia w soli morskiej i rozmarynie / czerwona kapusta w winie i żurawinie / sos czekoladowy / puder z tłuszczu kaczki

109

Châteaubriand a’la minute
sos béarnaise / ziemniak truflowy / skorzonera

 

299

Sałatki

 

Kozi ser
rukola / liście botwiny / figa / chałka / kalarepa / balsamiczny winegret

59

Wędzona pierś z kaczki
mix sałat / gruszka / burak marynowany / winegret malinowy / orzech laskowy

 

62

Desery

 

Ptyś
jabłko / lody maślane z cynamonem / kruszonka orzechowa / crème chantilly

29

Brownie
namelaka / marakuja / oliwki / ser brunost / złoto

36
   

To nasza przyjemność gościć Cię w Art.

Smacznego!

***

Menu degustacyjne serwowane jest tylko dla całego stolika. Ostatnie zamówienia przyjmujemy do 21.30.

***

Informujemy również, że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywołać reakcje alergiczne: orzechy, skorupiaki, mleko, gluten, alkohol oraz inne mniej uczulające składniki. W celu uniknięcia reakcji alergicznej prosimy o poinformowanie kelnera o swoich alergiach.

***

Restauracja czynna:
poniedziałek - czwartek: 17.00-23.00
piątek - niedziela: 13.00-23.00

Napiwek zwyczajowo przyjęty w wysokości 10% nie jest wliczony w cenę i zostanie dodany do Państwa rachunku.
Napiwek ma charakter dobrowolny.

Cennik ważny od dnia 24.01.2023.

Conciergeonline.com Sp. z o.o. Sp. K.